Vi ønsker deg med relevant erfaring fra blomsterverden!

Arbeidsgiver: Harbitz Blomster og Bislett blomster
Stillingstittel: Butikkmedarbeider 
Stillings prosent: Vi søker forskjellig stillingsprosent, fra tilkalling til engasjement med mulighet for fast på sikt
Antall stillinger: 2
Søknadsfrist: Snarest
 Oppstart: 15. August


Dette får du jobbe med hos oss

Hos oss får du jobbe med alt av blomsterbindig til ulike anledninger, enten i direkte salg i butikken eller som forhåndsbestillinger. I tillegg vil få jobbe med planter og beplanting av sesongenes varer på ulike prosjekter. Vi leverer et bredt sortiment av ferskvarer til både privat og bedriftskunder i tillegg til salg av morsomt og unikt interiør. Du vil få mulighet til å jobbe på våre to butikklokasjoner; Bislett og Skøyen.

Om oss

Selvstendig, ujålete og familiedrevet blomsterbutikker i Oslo!  Du vil få jobbe i våre to butikker i Oslo, Bislett Blomster (I Teresesgate 33 på Bislett), og Harbitz Blomster (Harbitzalleen 19, på Harbitz Torg på Skøyen).  Bislett Blomster er en liten og intim butikk som har eksistert i over 40 år med mange faste og lojale kunder. Harbitz Blomster har sitt utspill fra Bislett Blomster, og hadde sin første åpningsdag September 2020. Harbitz Blomster holder til i nye lokaler på et nytt torg som allerede har opparbeidet seg liten kundekrets, men som fortsetter å bygge kundemasse hver dag. Harbitz har også en økende del av omsetningen sin gjennom nettbestillinger. 

Begge stedene tilbyr ca samme varesortement med spennende utvalg av avskårede blomster og planter, samt tilbehør, interiør og lokale varer fra norske produsenter. Vi forsøker alltid å ta inn varer fra nære gartnerier, og andre norske produsenter. Vi ser på oss selv som nytenkende og innovativ (blant annet er vi eneste blomsterbutikken på mat appen WOLT) , og jobber med stadig forbedring for miljøet i alle ledd. Vi støtter også ulike sosiale intiativ  og tar inn varer fra kvinnelige entreprenører som Moving Mamas, Sanitetskvinnene, Growing Paper i Afrika, og kvinnelige lokale keramikere mm. 


Egenskaper vi ønsker; er utadvendt og serviceinnstilt, fokusert og engasjert. Du må ha gode samarbeidsevner, et ønske om å være med på å løfte frem og motivere dine kollegaer og stedet du jobber. Og ha integritet og lojalitet.


Krav til søker

 • Har faglig kompetanse og lidenskap for bransjen.
 • Erfaring fra butikk, og ser helheten av butikkdrift og kundeservice.
 • Kreativitet og estetikk.
 • Høy arbeidskapasitet, glad i en hektisk hverdag, fleksibel og løsningsorientert.
 • Ser verdien av god service og det å gi våre kunder en god opplevelse.
 • Ryddig, punktlig, systematisk, engasjert og initiativrik
 • Bidra med å bygge godt team og på å motivere andre.
 • Har gode kommunikasjonsevner, er trygg og tydelig
 • Må kunne snakke flytende norsk og engelsk.


Arbeidsoppgaver

 • Kundehåndtering og salg.
 • Lage buketter, dekorasjoner.
 • Holde butikken ryddig, oversiktlig og ren.
 • Vedlikehold av avskårne blomster og planter

Vi kan tilby

 • En variert arbeidsplass
 • Du får jobbe med alt av binderi og utfolde deg kreativt
 • Et trygt arbeidsmiljø med engasjerte, trivelige og dyktige medarbeidere
 • Utviklingsmuligheter
 • Konkurransedyktige betingelser


Søknad

Søknadsfrist er snarest, og vi ber søkere sende søknad og CV til butikksjef, Christine.

christine.larsen@mail.com

Spørsmål til stillingen kan sendes per mail, sms eller ringe til +47 913 55 458


Nøkkelord: servicevennlig, kreativ, samarbeidsvillig, fleksibel, blomsterglad, engasjert, initiativrik


2021-07-07 17:58:15

Kaja (31) setter blomstene på gata og stoler på at kundene betaler

Dette var overskriften på Nettavisen 11.04.21 da de skrev om Harbitz Blomster sitt selvbetjente blomstersalg på Skøyen i Harbitzalleen.

Vi startet med selvbetjent blomsterutsalg på Skøyen, høsten 2020 først og fremst for synligheten sin skyld ettersom vi var en nyoppstartet blomsterbutikk på Harbitz Torg. 


Etterhvert som korona restriksjonene ble mer inngripende og vi måtte stenge ned blomsterbutikken for en lengre periode - så fortsatte vi like gjerne med selvbetjent blomsterutsalg. Vi tenkte at på denne måten så unngikk både vi og kunder kontakt med hverandre - samtidig som vi fikk solgt blomster til folket! 


Vi vil takke alle våre tillitsfulle kunder på Skøyen som har handlet av oss og vist at Norge fortsatt er et tillitssamfunn.  Dette bevises med at vi har utelukkende gode opplevelser med dere tillitsfulle kunder! 


Vi vil også takke vår nabo LOKAL for å la blomsterglade kunder handle selvbetjent fra Harbitz Blomster utenfor LOKAL sine lokaler. Vi er heldig som har så gode naboer! 


En tillitsfull blomsterhilsen fra alle damene på Harbitz Blomster! 
2021-04-15 19:01:08

Nei! Koronavirus smitter ikke via planter eller blomster. Det er trygt å kjøpe blomster uten fare for å bli smittet med koronavirus.

Opplysningskontoret for Blomster og Planter (OBP) melder om at det ikke er noen kjente tilfleler av smitte fra mat, dyr og drikkevann. Planter er dermed trygt å kjøpe og gi bort.

Også Mattilsynet har gått ut og meldt om at det er trygt å bestille take away. Det vil si at du trygt kan bestille blomster hjem.Tips for smittefri blomsterhandel 

Opplysningskontoret nevner allikevel følgende tips for å være på den sikre side: 

1. Husk god håndhygiene - sprut på antibac eller vask henda både før og etter kjøp av planter 

2. Ta bare på de plantene du skal kjøpe

3. Kast emballasjen når du er hjemme.


Harbitz Blomster tar Koronavirus på alvor

På Harbitz Blomster tar vi koronavirus og smittesituasjonen på høyeste alvor. Vi oppfordrer alle kunder til å vaske seg med anti bac før de går inn i butikken, og på vei ut. Vi ber også våre kunder ha munnbind tilgjengelig hvis det ikke går å holde avstand. Harbitz Blomster har selvbetjening på Harbitz Torg - såkalt "Plukk & Vipps", for deg som ikke ønsker å gå inn i butikken. Du kan også bestille gjennom vår nettbutikk rett hjem på døra. Våre blomsterbud har gode rutiner for god håndhygiene og bruker munnbind ved overlevering. Du skal føle deg trygg når du handler hos oss.


Vi gleder oss til å ta imot deg for en smittefri handel på Harbitz Blomster! 

Koronahilsen fra blomsterpikene på Harbitz Blomster2021-04-05 23:12:19
Strelitzia Nicolai aka "Paradisblomst" aka "papegøyeblomst"  Kjær plante har mange navn! Dette har blitt en meget populær plante blant interiørarkitekter og den plantebevisste nordmann. Det er en art i banan familien med opprinnelse fra Sør-Afrika. Den har en oppreist trestamme og kan bli opptil 6 meter høy! 

Du kan kjøpe Strelitzia Nicolai direkte i vår nettbutikk, (vi leverer).  Eller på vår fysiske butikk; Harbitz Blomster på Skøyen. Den vi har inne nå er per tidspunkt 150 cm høy! (and still growing!)

Strelitzia finnes i hannkjønn og hunnkjønn. Den mannlige varianten heter"Strelitizia Nicolai", mens "Strelitzia Reginae" er den kvinnlige varianten. Strelitizia Nicolai får endel større blader enn den kvinnelige. Mens den kvinnelige versjonen får smalere og spissere blader.  På latin betyr reginae dronning, mens Nicolai visstnok var oppkalt til ære for sønnen av en russisk Tsar. 

Dette er investering i en plante du vil ha lengre enn de fleste møbler. Det er vanlig at de lever lengre enn et hundeliv. Det blir sagt av noen at disse kan leve opptil 50 år med riktig stell.

Stelletips Strelitzia Nicolai
for et langt og lykkelig liv med din Strelitzia Nicolai er enkelt og greit følgende stikkord: lys, fukt, vann, potte om og riktig potte

LYS: Strelitzia liker mye lys, men ikke direkte sollys. På sommern bør du skåne den fra den mest intense solsteken, gjerne et sted i skyggen. 

FUKT: spray den med en sprayflaske, og gi den gjerne en dusj i ny og ne. Hvis bladene får brune kanter, kan det tyde på at den får for lite luftfuktighet. Dette er en tropisk plante, som er vant til høy luftfuktighet (noe vi ikke har i Norge). Husk også å fjern støv fra bladene med en fuktig klut på både oversiden og undersiden av bladet. Forskning sier at hvis du ikke gjør dette, får ikke planten din puste skikkelig. 

VANN: Kjenn på jorden. Stikk fingern så langt den kommer og kjenn etter. Er det tørt? Da vanner du. Den er naturlig nok tørstere på sommern enn på vintern. Så se an årstiden. Vi regner ca 3 liter vann i uken når det er varmt og det vokser. Er det kaldt og fuktig, da venter du litt og vanner mindre. 

POTTE OM: Strelitziaen vokser røtter jo eldre den blir. For lite plass i potten hemmer veksten til planten. Kjenn derfor etter og pott om når potten er full av røtter. Husk å ikke gå over til for stor potte når du potter om. En tommelfinger regel er å maks gå opp to pottestørrelser. 

POTTE: Velg en potte med drenering. Dvs. velg en potte med hull i. Hvis planter og røtter blir stående med vann, råtner de og dør. Så viktig å velge en potte med drenering. Se for eksempel på pottene vi har illustrert på bildet. 

Du får kjøpt Strelitzia Nicolai hos Harbitz Blomster på Skøyen
Bestill på nettbutikk og få den levert hjem, eller besøk oss i butikken på Skøyen og hent. 
Blomsterpikene kan potte om med jord og potte hvis ønskelig. Ta kontakt på  +47 482 31 428 eller BUTIKK@HARBITZBLOMSTER.NO, så hjelper vi deg. :) 

Lykke til med stell av din Strelitzia Nicolai! 
Hilsen fra Blomsterpikene på Harbitz Blomster
2021-03-26 19:05:20
Du har fått en nydelig blomsterbukett, og lurer kanskje på hvordan du skal få den til å leve lengst mulig?
Alle blir glade for blomster, men det er kjedelig når hodene henger etter noen få dager.

Snitting
Det er mange faktorer som spiller inn, og ulike arter har ulik holdbarhet. Men de har en ting til felles - de har fått kuttet stilken sin, og dermed har de ikke tilgang til næring gjennom røtterne.
Da er det viktig at blomstrene får trukket nok vann, og da må ledningsrørene i stilken være åpen. Og her kommer det viktige - snittet! 
Hvis du klipper av stilken med en saks eller en sløv kniv ødelegger du ledningsrørene inne i stilken, og blomsten vil slite med og trekke godt nok med næring. Derfor er det veldig vikig med et rent friskt snitt. 
Bruk en skarp blomsterkniv ( vi anbefaler tapetkniv fra malerbutikken), og snitt stilken rett før du setter den i vann.
Ulike stilker foretrekker ulike snitt, og dette er ikke noe hokus pokus. Myke stilker, som liljer, tulipaner ..ja, de fleste løkplanter foretrekker et kort "rett over" snitt. Grunnen til dette er at myke stilker suger vann med hele stilken, mens f.eks roser og blomstrende grener med harde stilker vil ha et langt skrått snitt. Dette er fordi de trekker vann med innerste kjerne av stilken. Om du får til et bra snitt er mye gjort!

Rent vann i vasen
Regel nummer en! Det hjelper ikke å fylle vasen med holdbarhetsmiddel og et godt snitt om vannet er skittent. Skittent vann = forurenset vann. Og disse bakteriene er grunnen til at holdbarheten svekkes.
Skrubb vasen godt, gjerne med Zalo og litt klorin. Da er du sikker på at bakterier fra forrige runde er borte.
Etter 3-4 dager tar du ut buketten, vasker vasen godt og gir stilkene et nytt snitt. Og en siste ting. Vannet skal alltid være kaldt til lunkent. Varmt vann gir gode vilkår for bakteriedannelse, og det ønsker vi jo ikke.
Pass på at det ikke ligger noe bladverk i vannet, disse tåler ikke vann like godt som selve stilken og vil derfor bare råtne.

Oppbevaring av blomster
Alle blomster puster, selv etter at de er beskåret og satt i vann. Når blomsteren puster forårsaker dette uttørking, spesielt om vanntilgangen ikke er god nok. For å forlenge levetiden til en bukett kan du sette den kjølig gjennom natten, dette senker respirasjon, altså pustingen til blomsteren, og vil føre til lenger levetid for buketten.

Du kan bestille bukett hjem gjennom nettbutikken til Harbitz Blomster - eller kom å besøk blomsterbutikken på Harbitz Torg på Skøyen.

Og husk: Snitt - ren vase & kaldt vann - oppbevar kjølig om natta.


Lykke til med din nye bukett!

Hilsen fra Blomsterpikene på Harbitz Blomster v/Christine

2021-03-24 23:27:34