Hvordan stelle planten: Strelitzia Nicolai og Strelitzia Reginae

Strelitzia Nicolai aka "Paradisblomst" aka "papegøyeblomst"  Kjær plante har mange navn! Dette har blitt en meget populær plante blant interiørarkitekter og den plantebevisste nordmann. Det er en art i banan familien med opprinnelse fra Sør-Afrika. Den har en oppreist trestamme og kan bli opptil 6 meter høy! 

Du kan kjøpe Strelitzia Nicolai direkte i vår nettbutikk, (vi leverer).  Eller på vår fysiske butikk; Harbitz Blomster på Skøyen. Den vi har inne nå er per tidspunkt 150 cm høy! (and still growing!)

Strelitzia finnes i hannkjønn og hunnkjønn. Den mannlige varianten heter"Strelitizia Nicolai", mens "Strelitzia Reginae" er den kvinnlige varianten. Strelitizia Nicolai får endel større blader enn den kvinnelige. Mens den kvinnelige versjonen får smalere og spissere blader.  På latin betyr reginae dronning, mens Nicolai visstnok var oppkalt til ære for sønnen av en russisk Tsar. 

Dette er investering i en plante du vil ha lengre enn de fleste møbler. Det er vanlig at de lever lengre enn et hundeliv. Det blir sagt av noen at disse kan leve opptil 50 år med riktig stell.

Stelletips Strelitzia Nicolai
for et langt og lykkelig liv med din Strelitzia Nicolai er enkelt og greit følgende stikkord: lys, fukt, vann, potte om og riktig potte

LYS: Strelitzia liker mye lys, men ikke direkte sollys. På sommern bør du skåne den fra den mest intense solsteken, gjerne et sted i skyggen. 

FUKT: spray den med en sprayflaske, og gi den gjerne en dusj i ny og ne. Hvis bladene får brune kanter, kan det tyde på at den får for lite luftfuktighet. Dette er en tropisk plante, som er vant til høy luftfuktighet (noe vi ikke har i Norge). Husk også å fjern støv fra bladene med en fuktig klut på både oversiden og undersiden av bladet. Forskning sier at hvis du ikke gjør dette, får ikke planten din puste skikkelig. 

VANN: Kjenn på jorden. Stikk fingern så langt den kommer og kjenn etter. Er det tørt? Da vanner du. Den er naturlig nok tørstere på sommern enn på vintern. Så se an årstiden. Vi regner ca 3 liter vann i uken når det er varmt og det vokser. Er det kaldt og fuktig, da venter du litt og vanner mindre. 

POTTE OM: Strelitziaen vokser røtter jo eldre den blir. For lite plass i potten hemmer veksten til planten. Kjenn derfor etter og pott om når potten er full av røtter. Husk å ikke gå over til for stor potte når du potter om. En tommelfinger regel er å maks gå opp to pottestørrelser. 

POTTE: Velg en potte med drenering. Dvs. velg en potte med hull i. Hvis planter og røtter blir stående med vann, råtner de og dør. Så viktig å velge en potte med drenering. Se for eksempel på pottene vi har illustrert på bildet. 

Du får kjøpt Strelitzia Nicolai hos Harbitz Blomster på Skøyen
Bestill på nettbutikk og få den levert hjem, eller besøk oss i butikken på Skøyen og hent. 
Blomsterpikene kan potte om med jord og potte hvis ønskelig. Ta kontakt på  +47 482 31 428 eller BUTIKK@HARBITZBLOMSTER.NO, så hjelper vi deg. :) 

Lykke til med stell av din Strelitzia Nicolai! 
Hilsen fra Blomsterpikene på Harbitz Blomster
2021-03-26 19:05:20