Smitter koronavirus gjennom planter?

Nei! Koronavirus smitter ikke via planter eller blomster. Det er trygt å kjøpe blomster uten fare for å bli smittet med koronavirus.

Opplysningskontoret for Blomster og Planter (OBP) melder om at det ikke er noen kjente tilfleler av smitte fra mat, dyr og drikkevann. Planter er dermed trygt å kjøpe og gi bort.

Også Mattilsynet har gått ut og meldt om at det er trygt å bestille take away. Det vil si at du trygt kan bestille blomster hjem.Tips for smittefri blomsterhandel 

Opplysningskontoret nevner allikevel følgende tips for å være på den sikre side: 

1. Husk god håndhygiene - sprut på antibac eller vask henda både før og etter kjøp av planter 

2. Ta bare på de plantene du skal kjøpe

3. Kast emballasjen når du er hjemme.


Harbitz Blomster tar Koronavirus på alvor

På Harbitz Blomster tar vi koronavirus og smittesituasjonen på høyeste alvor. Vi oppfordrer alle kunder til å vaske seg med anti bac før de går inn i butikken, og på vei ut. Vi ber også våre kunder ha munnbind tilgjengelig hvis det ikke går å holde avstand. Harbitz Blomster har selvbetjening på Harbitz Torg - såkalt "Plukk & Vipps", for deg som ikke ønsker å gå inn i butikken. Du kan også bestille gjennom vår nettbutikk rett hjem på døra. Våre blomsterbud har gode rutiner for god håndhygiene og bruker munnbind ved overlevering. Du skal føle deg trygg når du handler hos oss.


Vi gleder oss til å ta imot deg for en smittefri handel på Harbitz Blomster! 

Koronahilsen fra blomsterpikene på Harbitz Blomster2021-04-05 23:12:19